Este imperativ să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare cu toți cei care au legătură cu afacerea dvs. într-o manieră strategică. Fără metode de comunicare eficiente, dezavantajele se extind la probleme și neînțelegeri care pot afecta grav reputația afacerii dumneavoastră.
Iată cum puteți să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare în cadrul afacerii dvs. și să vă asigurați că puteți preveni orice probleme care apar atunci când nu există comunicare sau când mesajul nu este comunicat corect.
Ascultați mai întâi
Ascultarea este fundamentul oricărei comunicări. De fapt, o modalitate bună de a deveni un ascultător mai bun este de a limita distragerile care își croiesc drum într-o conversație și care fac dificilă absorbția completă a mesajului comunicat. Este vorba de lucrurile mărunte, de fapt. Închideți-vă contul de e-mail, puneți-vă telefonul pe silențios, închideți ușa în timpul unei întâlniri și vedeți cu ochii voștri. În plus, încercați să nu vă lăsați distras de propriile gânduri; persoana din fața dumneavoastră merită toată atenția dumneavoastră.
Fiți atenți la feedback-ul negativ
Ignorarea feedback-ului ar fi o mișcare proastă, indiferent cât de nesemnificativ ar părea acesta. Cineva poate avea o plângere cu privire la produsul dvs. sau poate exista un conflict minor. Este de datoria dumneavoastră să răspundeți imediat. Chiar dacă este vorba doar de o frază scurtă, arătați-le clienților dvs. că analizați problema, pentru a nu-i pierde și pentru ca ei să știe că vă interesează ceea ce au de spus și că îi luați în serios. În caz contrar, nu veți avea doar clienți nemulțumiți, ci clienți nemulțumiți și supărați. În plus, pentru ca operațiunea dvs. să funcționeze eficient, este important să aveți linii de comunicare deschise. În acest fel, veți putea să vă îmbunătățiți afacerea și să răspundeți cerințelor pieței țintă. Trimiterea ocazională a unui sondaj sau a unui chestionar clienților dvs. este o metodă de bună practică pentru a colecta feedback.
Să știi ce să spui
O parte din comunicarea eficientă constă în a pune întrebările potrivite pentru a obține răspunsurile de care aveți nevoie. În orice conversație există întotdeauna indicii cu privire la ce fel de întrebări vă vor conduce la răspunsuri și care sunt cele pe care ar trebui să le evitați. De exemplu, să zicem că aveți un angajat care rămâne în urma restului echipei și are nevoie de motivare. Punând întrebările potrivite, ar trebui să puteți ajuta la rezolvarea subiacentă a problemei, în loc să o înrăutățițiți.
Fă tot ce poți
Ședințele sunt un exemplu clasic de pierdere de timp. Cu toate acestea, puteți schimba acest lucru, cel puțin pentru afacerea dumneavoastră. Planificați și organizați, aceasta este cheia. Creați o agendă și distribuiți-o tuturor participanților din timp. Cel mai important lucru pe care ar trebui să îl faceți este să respectați timpul tuturor și să faceți ca discuțiile să fie cât mai eficiente și să vă transmiteți mesajul cât mai eficient.
Comunicare bidirecțională
Comunicarea bidirecțională vă poate ajuta să economisiți timp și să vă asigurați că nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Este mai rapidă și oferă ambelor părți șansa de a elimina orice neînțelegeri, asigurându-se că cealaltă persoană a înțeles ceea ce încercați să spuneți.
Dacă sunteți proprietarul unei afaceri interactive, atunci probabil că primiți zilnic feedback. Aceste informații sunt utile și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți și chiar să lucrați la o nouă strategie.
Nu așteptați până când un client sau un angajat vine la dumneavoastră cu o problemă care mocnește de mult timp. Fiți proactivi în căutarea dificultăților sau conflictelor potențiale.
Vă mulțumim pentru conținutul excelent. Doresc să văd și mai multe în curând. Mulțumesc încă o dată și continuați să faceți o treabă excelentă!
Vă mulțumim pentru împărtășirea acestor informații utile! Sper că veți continua cu acest gen de lucruri pe care le faceți.