Ratele de răspuns variază foarte mult în funcție de o serie de factori. În cazul sondajelor online în care nu există o relație prealabilă cu destinatarii, ratele de răspuns pot fi de 20% până la 30%.
Factorii care pot afecta rata de răspuns includ:
Populația țintă - Încercați să obțineți răspunsuri de la o populație greu de atins (de exemplu, femei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care urmăresc o anumită emisiune TV)?
Relația dumneavoastră cu respondenții la sondaj - Sunt potențialii respondenți clienți sau angajați?
Invitația la sondaj - Puteți personaliza invitația prin e-mail pentru a include numele potențialilor respondenți? Cât de mult puteți divulga despre natura cercetării?
Lungimea sondajului - Sondajul dvs. va dura 5 minute din timpul respondenților sau 15 minute?
Complexitatea întrebărilor din sondaj - Le veți cere respondenților să răspundă la întrebări simple sau le veți cere să viziteze un site web și apoi să vă ofere impresiile lor?
Subiectul sondajului - Potențialii respondenți vor avea un interes direct în acest subiect (de exemplu, îmbunătățirea beneficiilor angajaților)?
Stimulente - Îi veți motiva pe potențialii respondenți să participe la sondajul dumneavoastră cu o formă de compensație financiară, bunuri materiale sau informații?
E-mailuri de atenționare - Veți putea trimite un memento respondenților care nu au completat sondajul?
Dacă nu aveți acces la publicul țintă pentru obiectivele sondajului dumneavoastră, există mulți furnizori de mostre de sondaj care vă pot ajuta să specificați și să accesați publicul țintă, să compuneți invitația la sondaj și să administrați stimulentul de sondaj.
Lasă un răspuns