Introducere în sondajele online și tipurile de întrebări

Următorul este un ghid foarte succint pentru a ajuta cititorul să se familiarizeze cu sondajele online. Sunt atât de multe informații de acoperit, dar acesta ar trebui să vă stârnească curiozitatea și să vă ofere suficiente informații pentru a începe!

De ce să mergem cu un sondaj online

Sondajele pe internet prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește colectarea de date. În special:

Flexibilitate - Este posibil să folosiți întrebări cu meniuri derulante și chiar să direcționați participanții către anumite întrebări care se bazează pe răspunsurile lor. Acest lucru se numește "canalizare a întrebărilor".

Raportul cost-eficacitate - Atunci când se efectuează un sondaj pe internet, nu vor exista costuri de expediere sau de tipărire a hârtiei. De asemenea, veți economisi mult timp, deoarece nu va trebui să introduceți manual datele sau să vă ocupați de analiza informațiilor, lucru pe care calculatorul îl poate face în locul dumneavoastră. Puteți găsi chiar și sondaj online gratuit soluții.

Viteză - Va dura doar câteva minute până când veți începe să primiți răspunsuri la sondajul dumneavoastră. Majoritatea oamenilor răspund în primele 2 - 3 zile după ce li se cere să completeze un sondaj.

La început de drum

chestionar online

După ce v-ați ales furnizorul, vi se va cere să vă înregistrați pentru a începe procesul de creare. Dar, înainte de a vă apuca de treabă, ar putea fi util să investiți ceva timp în planificarea sondajului pe hârtie. Veți avea chiar și posibilitatea de a crea teme pentru sondajul dvs., cum ar fi culori, fundaluri, stiluri de font și multe altele.

Întrebări

Un tip de întrebare pe care o puteți folosi este întrebarea deschisă, care lasă spațiu pentru a scrie într-o căsuță de text. Participanții la sondaj pot răspunde la orice doresc în căsuța respectivă. Un exemplu de întrebare ar fi: Cum v-a ajutat în mod special serviciul nostru în cursul anului trecut?

Întrebările cu alegere multiplă sunt un alt tip de întrebări care permit participantului să selecteze un rezultat dintr-un grup de răspunsuri. Un exemplu de întrebare de acest tip ar fi: Care dintre următoarele servicii ați utilizat în ultimele luni?

  • Prospecte de date
  • O dată pe săptămână grup de suport
  • Forum pe internet

Alături de întrebările cu alegere multiplă, puteți utiliza și o matrice de opțiuni în care respondenții pot alege un răspuns dintr-un rând de răspunsuri. Un exemplu de acest tip de întrebare ar putea fi: Proiectul pe care vi l-am oferit v-a făcut....

  • Vă simțiți mai siguri? da/nu/nu sunteți siguri
  • Faceți noi contacte? da/nu/nu sunteți sigur
  • Vă descurcați mai bine cu problema dvs.? da/nu/nu sunteți sigur(ă)

Ultimul tip de întrebare pe care îl vom menționa este întrebarea cu scală, care lasă participanților posibilitatea de a selecta de pe o scală. Un exemplu de întrebare cu scală ar fi:

Pe o scară de la 1 la 5 (1 - în niciun caz și 5 - extrem de practic), cât de practice au fost serviciile enumerate......

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână
We've detected you might be speaking a different language. Do you want to change to:
en_US English
en_US English
sq Shqip
ar العربية
bs_BA Bosanski
bg_BG Български
hr Hrvatski
cs_CZ Čeština
da_DK Dansk
nl_NL Nederlands
fr_FR Français
de_DE Deutsch
hi_IN हिन्दी
hu_HU Magyar
it_IT Italiano
ja 日本語
lv Latviešu valoda
lt_LT Lietuvių kalba
mk_MK Македонски јазик
pl_PL Polski
pt_PT Português
pt_BR Português do Brasil
ro_RO Română
ru_RU Русский
es_ES Español
sv_SE Svenska
tr_TR Türkçe
uk Українська
Close and do not switch language